Du er her. Lyngby-Gladsaxe Jagtforening > Opskrifter > Supper > Berits fasansuppe

Berits fasansuppe

Hent opskriften her

Berits fasansuppe

Denne opskrift giver ca. 2½ liter suppe

Ingredienser:

1 fasan
2 gulerødder
½ pastinak og knoldselleri kan også kommes i.
2-3 løg
½ helt hvidløg
1 spsk. smør
2 spsk. olie
2 chili alt efter smag
½ spsk. timian
½ spsk. rosmarin
½ tsk. peber
1 stor dåse koncentreret tomatpure
2 l. vand
4 hønsebouillon terninger
2 grøntsags bouillon terninger
¼ l. piskefløde
1 dl sherry eller madeira

 

Gør fasanerne i stand og del dem i mindre stykke.

Skræl gulerødderne og evt. andre grøntsager og skær dem i mønter og svits dem i smør og olie i ca. 5 min.

Tilsæt krydderier og fasanstykkerne og lad det snurre yderligere 10 min. ved jævn varme.

Hæld vand og bouillon terninger samt hvidløg i gryden og lad suppen simre i ca. 1 ¾ time.

Suppen skummes når den koger.

Tag fasanstykkerne op og skær og pil alt kødet fra benene og del det derefter i små stykker.

Si evt. suppen, hæld den tilbage i gryden eller blend suppen med grøntsagerne og tilsæt piskefløde, tomatpure, sherry eller madeira.

Smag suppen til med salt og varm fasankødet i suppen.

Byd ris, lune flutes eller kuvertbrød til og evt. flødeskum med revet hvidløg.